Dialog cu structuri de tineret …

Publicat: Marți, 09 Februarie 2016

Vineri 29 ianuarie 2016, compartimentul de tineret a inaugurat în Centrul de Tineret, seria consultărilor privitor la acțiunile și proiectele de tineret pentru anul 2016.  Au participat membrii ai Consiliului județean al Elevilor , Asociației de Prietenie Româno-Franceza Romfra și elevi ai Liceului Pedagogic ,, Mircea Scarlat ,, din Alexandria. Invitat special al întâlnirii, un sfătuitor și îndrumător apreciat de tineri, a fost dl. Profesor Emil Lazăr – formator  CNE.
Pe parcursul a peste trei ore participanții au dezbătut diverse teme pe care le considerăm importante. Pe langă prezentarea unei liste de proiecte pe care tinerii și le-au propus în 2016, discuțiile au cuprins și o mulțime de aspecte legate de acțiunile de tineret.                    
Ne referim la subiecte precum: comunicarea cu tinerii, schimbul de informații cu și între asociațiile de și pentru tineret, soluții pentru diversele probleme cu care se confruntă tinerii, resurse necesare, etc. .
Dintre proiectele care ne-au atras atenția, mentionăm: sesiuni de pregătire pe scriere de proiecte, promovarea voluntariatului, susținerea acțiunilor care se bazează pe educație nonformală, metode și instrumente de educație nonformală, campanie de promovare a participării civice, concursuri.
La viitoarele sesiuni vom continua acest dialog foarte folositor care reafirmă dorința compartimentului de tineret de a susține inițiativele valoroase, prin colaborarea cu  tinerii interesati, activi și cu proiecte eligibile.