ERASMUS+ 2018

Publicat: Vineri, 03 Noiembrie 2017
Experiențe internaționale, stagii de formare în străinătate prin intermediul componentelor programului ERASMUS+, oportunitățile oferite de programul Eurodesk
 
Tinerii, elevii şi cadrele didactice pot obține informații despre posibilităţile multiple de participare la stagii de perfecționare, studii în străinătate, stagii profesionale şi de muncă, de voluntariat, precum şi despre parteneriatele educaţionale în vederea colaborării cu alte şcoli din Europa!
În legătură cu elemente și caracteristici, termene limită și documente de referință pentru toate cele trei acțiuni ale programului ERASMUS+, putem accesa următorul link: http://www.erasmusplus.ro/
Portalul European de Tineret, gestionat și actualizat de programul Eurodesk, reprezintă o resursă foarte importantă de informații cu referire la acțiunile ce se pot desfășura cu și pentru tineri în cadrul celor 9 teme și domenii de interes, teme și domenii care vizează: voluntariat, muncă, educație și formare, implicare, cultură și creativitate, sănătate, incluziune socială, o perspectivă globală, călătorii,  precum și la pașii ce trebuie urmați în vederea participării la un proiect european destinat lor.
Sunt prezentate oportunitățile de mobilitate oferite de proiectele europene în general,dar și proiecte destinate tinerilor pentru a deveni cetățeni activi ai Europei, în special.
Dacă sunteți interesaţi de oportunităţile pe care le oferă acum Portalul European pentru Tineret, programul Eurodesk şi toate acţiunile cheie ale programului ERASMUS+ vizând formare și dezvoltare personală și colaborarea la nivel european care se poate realiza prin intermediul instituțiilor de învățământ, atât ca elevi, cât și ca studenți, vizitați următoarele pagini:
În plus, pentru cei care au împlinit vârsta de 18 ani și vor o experiență de voluntariat specială, mai multe informații despre ce este Corpul European de solidaritate, urmând link-ul:
 
ERASMUS+ 2018, vine cu o serie de noutăți:
 
O inițiativă nouă „Erasmus Pro” în cadrul proiectelor de mobilitate în domeniul educației și formării profesionale (EFP), care favorizează stagiile de lungă durată pentru cursanții EFP;
Un nou tip de „parteneriate de schimburi școlare” în cadrul parteneriatelor strategice, pentru a ajuta școlile să se orienteze mai bine în privința proiectelor de cooperare;
Reintroducerea acțiunii „alianțele competențelor sectoriale” în Ghidul programului;
Adaptarea regulilor de finanțare pentru majoritatea acțiunilor.

Din 25.10.2017, s-a publicat pe site-ul Comisiei Europene Apelul și Ghidul ERASMUS+ 2018, la https://ec.europa.eu/…/erasmus…/resources/programme-guide_en.
Apelul în lb. română îl puteți descărca de la http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/…
Ghidul îl puteți descărca de la https://ec.europa.eu/…/…/erasmus-plus-programme-guide_en.pdf
Mult success tuturor!

Program Național de Formare

Publicat: Miercuri, 27 Septembrie 2017

Direcția Judeţeană pentru Sport și Tineret Teleorman, organizează, în cadrul proiectului  “ Program național de formare “ în luna septembrie, activitatea de selecție a 25 de tineri, pentru  a participa, în luna octombrie / noiembrie la cursul acreditat de educație complementară în domeniul competențelor antreprenoriale.
Termen de înscriere 2 octombrie 2017
• Selecţia participanţilor: 2 - 4.10.2017
• Afişare rezultate selecţie: 4.10.2017
• Depunere contestaţii: 5.10.2017
• Afişare rezultate contestaţii: 6.10.2017
• Afişare rezultate finale: 6.10.2017
 Cursul se derulează începând cu data de 10.10.2017 până la data de 20.10.2017, cu posibilitate de prelungire, după caz.
 Cursul durează 5 zile ( 8 ore / zi ), inclusive examenul şi se poate derula de luni până vineri sau poate cuprinde şi zilele de sâmbătă şi duminică după caz.
 Cursul cuprinde următoarele teme: analiza pieţei, oportunităţilor, riscurilor, stabilirea scopului şi obiectivelor, fundamentul juridic pentru iniţierea unei afaceri, strategia de marketing, finanţarea unei afaceri, surse de finanţare, managementul echipei, managementul financiar, managementul riscului, managementul afacerii, politica de promovare şi vânzare a produselor – serviciilor, strategia de dezvoltare-logistica şi resursele necesare derulării unei afaceri, întocmirea planului unei afaceri. 
Informaţii detaliate sunt în Metodologia privind modalitatea de înscriere, selecţie şi participare a tinerilor în cadrul proiectului Program Naţional de Formare, aprobată prin Ordinul Ministrului Tineretului şi Sportului nr. 1441 din 31.08.2017, anexat.

 

Scrierea, Implementarea și Managementul Proiectelor pentru Tineret

Publicat: Luni, 18 Septembrie 2017

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman organizează, în perioada octombrie – noiembrie 2017, cursul ,,Scrierea, Implementarea și Managementul Proiectelor pentru Tineret’’.
Cursul se va desfășura pe perioada a trei zile, în două locații,  Alexandria – în cadrul Centrului de Tineret Alexandria, aflat în administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Teleorman și  Roșiorii de Vede.
Condiții de selecție și participare:

- se acceptă doar candidaturile tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-35 ani;

- disponibilitate de participare pe întreaga durată a cursului ( trei zile – 12 sesiuni ) în orașul Alexandria;(trei zile – 12 sesiuni ) în orașul Roșiorii de Vede;

- depunerea formularului de candidatură se face până la data de 30 septembrie 2017, evaluarea participanților până la data de 2 octombrie 2017 și transmiterea documentelor necesare participării până la data de 6 octombrie 2017.

-Formularul  de candidatură şi informaţii suplimentare se pot solicita  la e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Fii voluntar

Publicat: Marți, 15 Martie 2016

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Teleorman deschide înscrierile pentru o nouă generație de voluntari pentru tineret,  interesați de munca în echipă, dornici să se dezvolte.
Cei interesați sunt invitați la sediul DJST Teleorman de unde vor obține toate informațiile necesare.
Vârsta minimă de înscriere este 14 ani împliniți.
Voluntarii au ocazia să:
• dezvolte abilități noi, de comunicare și lucru în echipă;
• își facă prieteni noi;
• își petreacă timpul disponibil într-un mod util și plăcut;
• își imbunătățească CV-ului și să acumuleze experiență.
Scopul proiectului Fii voluntar ! este să ofere un cadru organizat pentru dezvoltarea personală prin acțiuni de voluntariat. 

Procesul de recrutare va avea următoarele etape:
1. Completarea formularului de înscriere; la sediul DJST str. Carpați nr. 15,  Alexandria ( luni-vineri orele 8,00-16,00) în perioada 15.03-15.04. 2016 la sediul DJST str. Carpați, nr. 15,  Alexandria ( luni-vineri orele 8,00-16,00) .
2. Depunerea unor documente solicitate de D.J.S.T. Teleorman.
3. Participarea la interviul de selecție.
4. Decizia finală.